Gyakran ismételt kérdések

 • Hogyan kell benyújtanom az igénylést?

  Az előbírálat elindításához minimálisan beküldendő dokumentumok az Adatlap és az Igénylőlap, amely a honlapról letölthető. Valamint csatolni kell a támogátási határozatot és/vagy a pályázati projekt adatlapot és/vagy a támogatási szerződést.

 • Mit jelent az előbírálat?

  Az igénylés beérkezése után maximum 72 órán belül a megadott email címre kiküldjük az ajánlatot, amely minden adatot tartalmaz a tekintetben, hogy milyen feltételek mellett nyújtunk kezességet. Az előbírálat lényege, hogy megvizsgáljuk, van-e olyan tényező, amely kizárja, hogy kezességet vállaljunk.

 • A bírálat pontosan mit jelent?

  Amennyiben az ajánlatban foglalt feltételeket elfogadja, és a még szükséges dokumentumokat megküldi részünkre (listája megtalálható szintén a honlapon), akkor kezdődik el a bírálat, amely során minden szempontot figyelembe véve eldöntjük, nyújtunk-e Pénzintézeti Készfizető Kezességvállalást az igénylő részére.

 • Mit jelent a keretszerződés?

  Van lehetőség keretszerződés megkötésére, amely alapján leszerződünk a teljes támogatási összegre, és a támogató szervezet által elvárt nagyságrendben és ütemezésben bocsátjuk a garanciát ügyfelünk rendelkezésére.